Soorten geluidsschermen

Standaard geluidsscherm (type GS)

Onze standaard geluidsschermelementen (type GS) bestaan uit een laag gewapend beton met aan de spoor- of wegzijde (waar het geluid geabsorbeerd wordt) bekleding van vlak of geprofileerd houtvezelbeton. U heeft de keuze uit profielen voor absorptieklasse A2 tot en met A5 volgens EN1793-1. Ook zijn er mogelijkheden om voor de bekleding een variant of eigen ontwerp te kiezen. Alle elementen voldoen aan geluidsisolatieklasse B4 volgens EN1793-2. De meest gangbare afmetingen van dit type schermen zijn 4x1, 6x1 of 6x2 meter. Er kan uitgeweken worden tot een lengte van 4 tot 8 meter en een hoogte tot 3,65 meter. Afwijkende afmetingen zijn op aanvraag.

Aan de kant van de geluidsschermen waar de bewoners tegenaan kijken, kan gekozen worden uit de volgende uitvoeringen:

  • Vlak afgewerkt
  • Bezemstructuur
  • Gestraald motief
  • Uitgewassen grind
  • Vlak houtvezelbeton (tweezijdig absorberend)
  • Geprofileerd houtvezelbeton (tweezijdig absorberend)
  • Structuur conform een matrijs (structuurmat)

Naar producten

Lichtgewicht geluidsscherm (type GSK)

Dit type geluidsschermelement onderscheidt zich van het geluidsschermelement type GS doordat deze elementen een lager gewicht per vierkante meter hebben, namelijk circa 200 kilogram. De standaard afmeting is een lengte van 4 of 5 meter en een hoogte van 0,5 of 0,6 meter. Kortere lengtes kunnen in overleg worden uitgevoerd.

De geluidsschermelementen zijn aan beide kanten voorzien van een laag houtvezelbeton. Aan de spoor- of wegzijde is het houtvezelbeton vlak of geprofileerd. Aan de achterkant is de laag houtvezelbeton altijd vlak. De betonkern is geprofileerd en voorzien van vier volbad verzinkte wapeningsstaven. Alle elementen voldoen aan geluidsisolatieklasse B4 volgens EN1793-2 en zijn beschikbaar in absorptieklasse A2 - A5 volgens EN1793-1.

Al onze geluidsschermelementen worden gemonteerd tussen en/of voor kolommen van staal of beton. Naast de standaardkleur (naturel grijs) kunnen ze in vele andere kleuren worden geleverd.

Naar producten

GELUIDSTEGELS (TYPE GT)

Onze geluidstegels worden veel gebruikt in tunnels, viaducten, parkeergarages en langs spoortracés. Daarnaast worden de tegels ook gebruikt als gevelbekleding of aan de wanden van sporthallen. De tegels kunnen worden aangepast aan de omgeving of aan uw wensen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk in het proces betrokken worden.

Onze geluidstegels laten zich goed begroeien met planten zonder dat er iets extra’s voor gedaan hoeft te worden. Een mooi bijkomend voordeel is dat deze begroeiing het plaatsen van graffiti voorkomt. De geluidstegels zijn er in vier geluidsabsorptiecategorieën: A2, A3, A4 en A5 volgens EN1793-1.

Naar producten

Tunnelementen (Type TE)

Tunnelelementen lijken veel op de standaard geluidsschermen (Type GS). Ze bestaan uit een laag gewapend beton met aan de spoor- of wegzijde (waar het geluid geabsorbeerd wordt) bekleding van vlak of geprofileerd houtvezelbeton. U heeft de keuze uit profielen voor absorptieklasse A2 tot en met A5 volgens EN1793-1. Wat dit type onderscheidt ten opzichte van het standaard geluidsscherm, is dat deze speciaal bedoeld zijn voor tunnels, zoals de naam al doet vermoeden. De elementen zijn beschikbaar in veel grotere breedtes, zodat ze gemakkelijk kunnen worden toegepast in tunnels. Ook is er geen sprake van speciale afwerking aan de achterkant van de elementen, aangezien deze niet zichtbaar is.

Naar producten
Schermafbeelding 2022-09-28 om 10.52.10