Over ons

GESCHIEDENIS


De naam Durison is inmiddels een begrip als het over geluidschermen van houtvezelbeton gaat. Ons bedrijf, dat al sinds de jaren ‘40 bestaat, is gevestigd in Raalte waar we met ruim veertig medewerkers aan onze producten voor zowel binnen- als buitenland werken.

Nadat we eerst producent waren van dakplaten van houtvezelbeton, beton en gevelelementen, zijn we in 1983 begonnen met de productie van geluidsschermelementen van houtvezelbeton. Dit product is daarna doorontwikkeld tot de diverse typen en varianten die we momenteel leveren.

Op 1 februari 2022 is het bedrijf overgenomen door Hardeman Groep. Deze overname gaat gepaard met een enorme toevoeging aan ervaring en kennis over het vakgebied.

AANBOD

Bij Durison maken wij geluidsschermelementen, tunnelelementen en geluidstegels, waarin houtvezelbeton is verwerkt. De belangrijkste eigenschap van houtvezelbeton is de goede geluidsabsorptie waardoor het geluid wordt weggenomen en niet meer weerkaatst. Hierdoor zijn onze producten zeer effectief. Ook produceren we prefab betonelementen voor de woningbouw en lichte utiliteitsbouw.

Schermafbeelding 2022-09-28 om 11.20.56- small

MISSIE

Onze missie is om Nederland, en ook delen van België, Frankrijk en Duitsland, met behulp van onze producten van houtvezelbeton stiller en duurzamer te maken. Waar onze producten zijn geplaatst, wordt het hoorbaar stiller...